Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Prova på kvällarna har startat igen!

25 AUG 2013 10:54
Gefle IF startade upp ”prova på kvällar” för nybörjare i friidrott efter GD/GIF Olympiaden i våras. I fredags var det dags igen. Många ungdomar sökte sig till Gunder Hägg Stadion. Inspirerade av stjärnorna från Moskva VM.
  • Skapad: 25 AUG 2013 10:54

Intresset för friidrott har alltid varit stort i Gävle. Tusentals ungdomar deltar årligen i klassiska GD/GIF Olympiaden. Publiken strömmar också till på de större evenemangen. Gefle IF startade i år upp ett nytt rekryteringsprojekt tillsammans med SISU. Projektledarna Caroline Gyllenhammar och Charlotta Lindgren är glada över att se alla nya ungdomar som nu testar sina krafter på Gunder Hägg Stadion. De är jätteduktiga. Vårt mål är att slussa in dem i vår ordinarie ungdomsverksamhet under hösten. Somliga är redan mogna att tävla i Gästrike Cupen. Närmast 28 augusti och 3 september. Vi planerar även en bussresa med nybörjarna till Järvsö i slutet av september, berättar Caroline och Charlotta.

Två ”prova på kvällar” på Gunder Hägg Stadion återstår. Först den 29 augusti och därefter en häftig avslutning den 4 september. Med fika och prisutdelning till de ungdomar som har satt flest personliga rekord under sommaren. 

ptovapa23.8E

Idrottskommitténs Robban Alneroth och vår duktiga släggkastare Madde Östblom instruerade hur man stöter kula.

provapa23.8C

Josef Hofvenstam vann längdhoppet i GD/GIF Olympiaden i våras. Han hoppade nästan lika långt i fredags. Vill förstås komma in i ordinarie träningsgrupp så snart som möjligt!

nyberg

Jocke Nyberg var lika säker med starterpistolen som vanligt. Jocke vill utbilda sig till nationell och internationell starter.

provapa23.8D

Madde fortsatte med att värma upp ungdomarna inför avslutande sprinterlöpningen.

matsochrune

Mats och pappa Rune Åkerlind hann med annat mellan sysslorna som eltidtagare.

Skribent: Erik Raymond Proos

Följ oss på instagram!

Välkommen till U23EM i friidrott Gävle 2019

11-14 juli 2019 Gavlehov Arenaby    

Anmäl dig senast 8 maj!

25-26 maj 2019 

Postadress:
Gefle IF FiF - Friidrott
Gavlehovsvägen 15
80633 Gävle

Kontakt:
Tel: 026545550
E-post: This is a mailto link