Hoppa till sidans innehåll

Undrar du vad som pågår? Här kommer en kort rapport.

2017-09-23 12:14
I min roll som ordförande tänkte jag berätta lite vad som händer just nu i föreningen.
  • Uppdaterad: 2017-09-25 16:34

Vi har under sommaren anställt en ny klubbchef, Magnus Nilsson, vilken efterträder Anders Wetterberg som går i pension under hösten. Magnus gör sin första arbetsdag den 2:a oktober och jobbar parallellt med Anders under oktober. En separat presentation av Magnus kommer inom kort på hemsidan.

Flytten av vårt kansli pågår just nu till de helt nya och fräscha kanslilokalerna i Gavlehovshallen.

Gefle IF Friidrott och Gävle kommun har ansökt till Svenska Friidrottsförbundet om att få bli värd för förbundets prestationscentrum i hoppgrenarna. Vi håller just i dagarna på att få ihop en ansökan som är proaktiv, och i viss mån helt unik. Vi är mycket väl förberedda inför presentation på SFIF styrelsemöte med intressanta samarbetspartners.  Lägg därtill att vi i Gävle kan erbjuda Sveriges absolut bästa förutsättningar för friidrott. Ser med tillförsikt fram mot kommande presentationer av vårt koncept. Prestationscentrum för hoppgrenarna är det fjärde centrat för SFIF. De övriga orterna är Falun (sprint), Växjö (kast) och Göteborg (löpning). Mer info kommer om detta.

Vi kan även presentera Bertil Lundquist som kommer att verka som kasttränare men även som elitansvarig tillsammans med Claes Rahm. Bertil kommer presenteras i en separat artikel. Vi hade under veckan som gick ett tränarmöte där Bertil presenterades och vi hade en gemensam dialog om framtiden och våra kommande satsningar. Se separat artikel längre ned på hemsidan. Ann-Sofie Lundblad skall verka som samordnare för ledare och aktiva i åldrarna 13-16 år. För de yngsta är det ungdomskommittén som håller i rodret.

Beträffande U23EM kan informeras att vi har haft möten med kommunen som klargör föreningens åtagande och förutsättningar. Arbetet drivs i mycket god anda där samtliga ger stor energi för att vi i Gävle ska arrangera det bästa U23EM ”ever!!” Projektledare är Rebecca Fältström som har kontor vägg i vägg med vårt nya kansli. Just nu pågår arbetet med att bemanna organisationen. I LOC (styrgruppen) sitter för klubben undertecknad. Föreningen kommer bemanna upp tävlingsorganisationen, i somras deltog Rolf Skalk och Mats Åkerlind vid ett ”studiebesök” vid U23EM i Polen (ortens namn går ej att stava…..)

Kommande vecka har vi ett initialt planeringsmöte med kommunen för Inomhus SM i februari.

Även planering pågår av en ungdomstävling 9-10 december. Tävlingen är även en första test av teknik, organisation och vår fantastiska hall. Gefle IF har även erbjudit Gästriklands Friidrottsförbund att arrangera Inomhus DM i januari.

Som du ser så pågår glädjande väldigt mycket just nu i vår anrika förening. Då har jag ändå inte nämnt avtalsdiskussioner, utrustningsinköp till hallen, uppstart av nya ungdomsgrupper, tränarutbildning, sponsorsträffar med mera med mera J. Dessutom kommer inom kort startas upp planering för utbildning av förbundsdomare- och enklare funktionärs- utbildningar.

Har du funderingar eller om du vill bidraga tveka inte att kontakta mig och eller kansliet. Tillsammans blir vi starka!

Ha det bäst!

Lars Skoglund
Ordförande

Skribent: Lars Skoglund
Epost: Adressen Gömd

Gefle IF Friidrott

Gavlehovsvägen 15

806 33 Gävle

 

026-54 55 50

This is a mailto link

Swish: 123 312 30 56

 

 

 

Vi finns på #gefleiffriidrott1882

Vi samarbetar med

JMC logga

 Vi använder comradio från

 Utbildning:

  543_140_g-strikland

Arrangemang 2018: 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk/Baltiska Mästerskapen
 

  Huvudsponsor:

 Gefle Dagblad_ny logga

  Samarbetspartners:

  

 Scandic

  backman_info_il

   Friskis o svett 0 100 81 4

Gavlefastigheter_logo_CMYK

Maxi Ica'

 BIG logo

Bodins Bageri_grön_illustrator

 SKFAB_CMYK

 

  cykla-logga

 

 

 

 trimtex

 

 

 

Postadress:
Gefle IF FiF - Friidrott
Gavlehovsvägen 15
80633 Gävle

Kontakt:
Tel: 026-545550
E-post: This is a mailto link