Hoppa till sidans innehåll

Ann-Sofie ny föreningschef

22 NOV 2018 16:43
Äntligen, brukar det ropas när årets nobelpristagare i litteratur utses. Äntligen, kommer säkert många att säga när regeringsfrågan blir löst. Äntligen, säger vi nu.
  • Skapad: 22 NOV 2018 16:43

För efter en lång rekryteringsprocess är det nu klart att Ann-Sofie Lundblad blir Gefle IF Friidrotts nya föreningschef. Hon är för närvarande föreningschef i Gefle IF Fotboll men slutar den tjänsten 30 november - och börjar hos oss 1 december.

Grattis och välkommen, säger vi förstås.

Nu är Ann-Sofie ett känt namn i föreningen. Hon har både varit ledare och styrelseledamot i många år. Efter att ha varit vice ordförande i föreningens styrelse har hon sedan en tid varit tf ordförande.

Som föreningschef kliver hon enligt stadgarna av styrelsen, men är tillsammans med Mats Åkerlind och Hans Lofors adjungerad. Inför årsmötet jobbar en utökad valberedning under ledning av just Lofors nu hårt med styrelsefrågan.

Fram till årsmötet blir jag (Ola Liljedahl) tf ordförande och i styrelsen sitter dessutom Toni Backlund, Hannes Gidlöf och Anders Ekman.

Att det varit tomt på föreningschefsstolen/klubbchefsstolen en längre tid är de flesta medvetna om. En rekryteringsgrupp har haft i uppdrag att jobba med frågan. Hellre rätt än snabbt, har varit ledorden i en för föreningen ganska turbulent period.

I rekryteringsgruppen satt från början Hans Lofors, Filip Regnander, Ola Liljedahl och just Ann-Sofie Lundblad. När hon bestämde sig för att lämna fotbollen och söka den här tjänsten klev hon givetvis av rekryteringsgruppen. Istället förstärktes den med Stefan Fougman och Madde Nilsson.

Till sin hjälp har rekryteringsgruppen haft Ulf Westblom som jobbat mycket med rekrytering inom idrotten. Hans uppgift var att ta emot alla 25-talet ansökningar, göra en första gallring och sedan presentera några kandidater.

Rekryteringsgruppen valde då att be honom gå vidare med två mycket meriterade och bra kandidater – varav den ena var Ann-Sofie Lundblad – och intervjua dessa två för att sedan presentera intervjuerna för rekryteringsgruppen.

Efter två möten enades en enig grupp att erbjuda Ann-Sofie jobbet.

Hon kommer nu närmast att bjuda in våra elitaktiva till enskilda samtal för att höra lite om tankar, planer och önskemål framåt. Hon kommer sedan att träffa alla tränare enskilt för utvecklingssamtal.

Och förstås träffa och bygga vidare på relationer med våra partners och sponsorer och arbeta med struktur och med organisation och med ungdomsfrågor och elitfrågor och…

Ja, ni fattar.

Eller för att citera nestor Hans Lofors:

Grattis Ann-Sofie till mycket jobb!

 

/Ola Liljedahl  

 

Skribent: Mats Åkerlind
Epost: Adressen Gömd

Gefle IF Friidrott

Gavlehovsvägen 15

806 33 Gävle

 

026-54 55 50

This is a mailto link

Swish: 123 312 30 56

 

 

 

Vi finns på #gefleiffriidrott1882

Vi samarbetar med

JMC logga

 Vi använder comradio från

 Utbildning:

  543_140_g-strikland

Arrangemang 2018: 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk/Baltiska Mästerskapen
 

  Huvudsponsor:

 Gefle Dagblad_ny logga

  Samarbetspartners:

  

 Scandic

  backman_info_il

   Friskis o svett 0 100 81 4

Gavlefastigheter_logo_CMYK

Maxi Ica'

 BIG logo

Bodins Bageri_grön_illustrator

 SKFAB_CMYK

 

  cykla-logga

 

 

 

 trimtex

 

 

 

Postadress:
Gefle IF FiF - Friidrott
Gavlehovsvägen 15
80633 Gävle

Kontakt:
Tel: 026-545550
E-post: This is a mailto link