Hoppa till sidans innehåll

Niklas Berg ny Sportchef i Gefle IF Friidrott

05 FEB 2019 17:26
En gammal (nåja, 42 år) ishockeymålvakt kliver nu in i Gefle IF Friidrotts verksamhet med titeln Sportchef. Niklas Berg från Hedesunda kommer tillsammans med Föreningschefen Ann-Sofie Lundblad och GIF-oraklet Mats Åkerlind att bemanna kansliet.
  • Skapad: 05 FEB 2019 17:26

Möjligheten att anställa Niklas dök upp när våra trotjänare Karin Wood och Leif Karlsson valde att gå i pension och det dessutom var läge för en omorganisation då inomhushallen och utomhusarenan ju numera driftas av kommunen.

Niklas kommer att fokusera en hel del på våra yngre grupper och givetvis även arbeta med arrangemangen.

Vem är han då?

- Lärare sedan 16 år. Matte, NO och Idrott. Jag har bland annat jobbat på Sofiedalsskolan (där han för övrigt var kollega med GIF:s maestro Stefan Fougman) men framförallt i Hedesunda där min fru Annika också är lärare.

Många friidrottare känner igen honom som Mr Hedesunda Friidrott, då han drog igång verksamheten där för sju år sedan.

- Det började med att sonen Rasmus var sugen och då startade vi en friidrottssektion inom Hedesunda IF. Senare har även dottern Ebba friidrottat en del. Ett problem i början var att vi inte hade någon riktig anläggning att vara på, berättar han.

För att göra en lång historia kort tog han tag i saken - och drygt tre år efter att sektionen startat invigdes arenan.

Att stora delar av idrotts-Sverige beundrande tittade på säger naturligtvis inte Niklas – men så kan vi slå fast att det var. Det bidrog till att han var en av fyra finalisterna i prestigefyllda Årets Eldsjäl 2017.

Idrott har varit stora delar av hans liv.

- Jag stod i mål i ishockey i Valbo, Vaxholm och GGIK men la av när jag var 28 år. Då blev jag rastlös och började springa lite. Det blev åtta Lidingölopp, bland annat, men jag la av när jag kom under två timmar.

- Innan jag läste till lärare gick jag en nordisk idrottsledarutbildning, ett av mina bästa år i livet med månadslånga utbyten med både Norge och Danmark, och har sedan dess egentligen alltid drömt om att få arbeta med idrott. Därför ska det här jobbet bli jättekul. Jag ser fram mot att komma in i en förening där det händer mycket och få vara med och sätta en del nytt. Jag har ju i princip varit del av föreningslivet hela mitt liv och vet vad det innebär i form av väldigt olika och varierande arbetsuppgifter. Jag gillar det!

Han har gått Svenska Friidrottsförbundets olika tränarutbildningar (7-10 år, 10-12, 12-14 och har en helg kvar innan han är färdig med 14-17 år).

Han kommer in i föreningen med en rivstart, då det drar ihop sig till arrangemangen i maj och sedan väntar ju U23-EM.

- Superkul! Det är fantastiskt att vi får ett sådant stort mästerskap. Jag tror det kommer att betyda mycket för föreningen och det ska bli roligt att vara en del av det, konstaterar han.

Niklas börjar 1 mars.

 

/Ola Liljedahl

 

Skribent: Mats Åkerlind
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på instagram!

Välkommen till U23EM i friidrott Gävle 2019

11-14 juli 2019 Gavlehov Arenaby    

Anmäl dig senast 8 maj!

25-26 maj 2019 

Postadress:
Gefle IF FiF - Friidrott
Gavlehovsvägen 15
80633 Gävle

Kontakt:
Tel: 026545550
E-post: This is a mailto link